Referenții sociali din comunitățile REGAL au un nou ajutor: tableta

regal 19829Aprilie 2016 este luna în care 21 referenţi sociali din Valea Dunării şi-au schimbat modul de lucru. Ajungând la birou, în cadrul Serviciilor Publice de Asistenţă Socială, referenţii şi-au pornit tabletele în locul PC-urilor şi, cu lumea 2.0. la îndemână, au deschis noi ferestre către bunele practici din domeniul asistenţei sociale.

Oferite de către Fundaţia Terre des hommes Elveţia prin proiectul REGAL, tabletele îi ajută pe cei 21 referenţi să pregătească şi să raporteze vizitele de teren mult mai rapid, să transmită şi să primească informaţii de la DGASP-uri fără întârziere, să planifice şedinţele Consiliilor Comunitare Consultative, precum şi să monitorizeze modificările legislative sau oportunitățile apărute în domeniul lor de interes. De asemenea, găsindu-se doar la un email distanţă unii de ceilalţi, cei 21 referenţi pot inova în practica de zi cu zi, consultându-se, făcând schimb de experienţe şi armonizandu-şi modul de lucru.

În plus, noii posesori ai tabletelor pot accesa oriunde şi oricând resursele create de Terre des hommes pentru profesionalizarea serviciilor de protecție a copilului. De exemplu, referenții sociali pot participa la cursurile şi webinariile organizate pe ChildHub, platforma online pentru profesioniştii din domeniul protecției copiilor din Europa de Est; pot semnala cazurile de trafic de ființe umane folosind aplicaţia mobilă «Stop trafic copii!»; pot participa la implementarea proiectului zefiR, contribuind la îmbunătățirea accesului persoanelor rome din 12 sate din Dolj, Gorj, Olt la servicii de educație şi sănătate, şi pot afla în timp util care sunt cele mai noi oportunităţi de finanţare sau dezvoltare oferite de Terre des hommes, accesând www.tdh.ro.

Astfel,  dintr-o reţea izolată de practicieni, referenţii sociali din Sud-Vestul Olteniei pot forma o comunitate de profesionişti ce va răspunde mai rapid, eficient şi uşor celor în nevoie de asistenţă. Povestea lor de succes abia începe, dar avem încredere că-şi vor folosi tabletele pentru a ne spune continuarea  şi le dorim mult spor în utilizarea acestora.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT

Vă rugăm să ne trimiteți mesajul dvs. prin email la crono@rdscv.ro.

Sending

©2015 ComunitatiIncluzive.ro

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar